Μια ιστοσελίδα με καλό SEO (Search Engine Optimization) είναι μια αυτόματη μηχανή πωλήσεων που εργάζεται ακατάπαυστα. Αν κατατάσσεστε στα κορυφαία 3 αποτελέσματα με κύριες λέξεις-κλειδιά, σίγουρα θα έχετε εισερχόμενα leads ακόμα και όταν κοιμάστε.

Δημιουργήστε μια συμπαγή στρατηγική λέξεων-κλειδιών

Όποια και αν είναι η κάθετη αγορά σας, ξεκινάτε πάντα με την εύρεση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι ψάχνουν οι άνθρωποι για το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας. Πρέπει να βελτιστοποιήσετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά που είναι πιο κερδοφόρες για την επιχείρησή σας. Φιλτράρετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά που έχουν ήδη υψηλό όγκο μηνιαίων αναζητήσεων σε σχέση με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Αναλύστε τα backlinks των ανταγωνιστών σας

Μετά την έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά κάντε ανάλυση των backlinks των ανταγωνιστών. Τα backlinks είναι ο σημαντικός παράγοντας κατάταξης για μια λέξη-κλειδί. Γνωρίστε από πού οι ανταγωνιστές σας παίρνουν backlinks και ελέγξτε τα σχετικά sites. Ανακαλύψτε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν περισσότερο για να δημιουργήσουν κίνηση.

Internal Linking

Η δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων στο περιεχόμενό σας θα δώσει αρκετή ώθηση στον ιστότοπό σας. Συχνά οι διαχειριστές των ιστοτόπων ξεχνούν τις εσωτερικές συνδέσεις και εστιάζουν στο χτίσιμο εξωτερικών συνδέσεων από άλλες πύλες. Θυμηθείτε, η εσωτερικοί σύνδεσμοι αποτελούν ισχυρή δραστηριότητα για την αύξηση της κατάταξης του ιστότοπου. Ελέγξτε τις λέξεις-κλειδιά σας στο SERP (Search Engine Results Page) και δείτε ποιο περιεχόμενο κατατάσσεται υψηλά, ώστε να μπορείτε να συμπεριλάβετε εσωτερικούς συνδέσμους για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Ξεκινήστε το Blogging

Δημιουργήστε ένα blog και κάνετε πολλή χρήση δημοσιεύοντας χρήσιμο περιεχόμενο για τους πιθανούς πελάτες σας προκειμένου να δημιουργήσετε loyalty. Οι κορυφαίοι ιστότοποι που είναι indexed σε SERP έχουν υψηλή ποιότητα εισερχόμενων συνδέσμων σε σύγκριση με επιχειρήσεις χαμηλότερης κατάταξης.

  • Πώς θα πάρετε backlinks από blogging ?

  • Δημιουργήστε πολύ χρήσιμο περιεχόμενο για τους επισκέπτες

  • Δημιουργήστε ισχυρές σχέσεις με άλλους bloggers

Μάθετε πού βρίσκεται το στοχευόμενο κοινό σας και συμμετέχετε σε αυτή την κοινότητα ή τα ιστολόγια προκειμένου να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας εκεί.

Brand Awareness

Τα πολύ γνωστά σήματα και οι influencers έχουν χιλιάδες φυσικούς συνδέσμους. Η οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας του σήματος δημοσίως είναι ένας ισχυρός τρόπος για να πάρετε οργανικά backlinks (off-page SEO).

  • Διοργανώστε εκδηλώσεις και στείλτε δελτία τύπου
  • Δημιουργήστε επαφές με influencers


Υπάρχουν εκατοντάδες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης. Με υψηλότερη κατάταξη στο SERP θα έχετε περισσότερη οργανική κίνηση.